Niebezpieczeństwa skażenia wewnętrznego

Wraz ze starzeniem się ludzkiego ciała istnieje ryzyko nagromadzania się coraz większego skażenia chemicznego w tkankach. Kiedy toksyny się akumulują, ciało może cierpieć z powodu odbierających energię skutków słabego zdrowia i chorób układu trawienia.

Dlatego oczyszczanie organizmu jest tak ważne. Kiedy ciało jest oczyszczone z zanieczyszczeń metalami ciężkimi, nie strawionego pożywienia i wewnętrznego zanieczyszczenia, organy i tkanki uwalniane są od niesamowitego wysiłku. Funkcje odpornościowe są wzmocnione i w szczególności wysiłek wątroby jest zredukowany.

Oczyszczanie staje się szczególnie ważne kiedy są spożywane produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mięso i nabiał. Pokarmy te są nasycone występującymi naturalnie odpowiedzialnymi za choroby drobnoustrojami. Zgodnie z Prof. Dr Robertem O. Young mięso zawiera średnio od 300,000 do 3 milionów drobnoustrojów na jeden gram, lub z grubsza 336 milionów na porcję. Ser zawiera 300,000 do 1 miliona drobnoustrojów na gram; mleko – 20,000. Te produkty pochodzenia zwierzęcego mogą być poważnym źródłem zanieczyszczenia wewnętrznego. Czyste jedzenie pochodzenia roślinnego, z drugiej strony, zawiera tylko 10 drobnoustrojów na gram.

Skala zdolności pochłaniania wolnych rodników a tym samym ochrony przed nimi.

Olejki eteryczne posiadają najwyższy poziom cząstek anty utleniających ze wszystkich znanych człowiekowi substancji na świecie !!!!

Chce przedstawić jeszcze inny, mało znany wymiar leczniczej siły olejków eterycznych, a mianowicie ich elektryczne właściwości. Olejki eteryczne przenoszą potencjał elektryczny, zwykle elektrony lub jony ujemne co jest bardzo pomocne przy leczeniu i utrzymaniu zdrowia. Są również energetyzujące, generują nanovolty prądu mierzone w megahertzach częstotliwości ( jest to częstotliwość radiowa obejmująca miliony cykli na secunde). Ta częstotliwość jest możliwa do zmierzenia przez właściwie zaprojektowane instrumenty.

Zainteresowany? Złóż zamówienie ...